Ízből tíz

Paradicsomos görögdinnye saláta feta sajttal

IMG_6955 (2)

Már említettem a görögdinnyés gazpacho-s posztomban, hogy a paradicsom-görögdinnye-feta ízhármas szerintem verhetetlen. Ez a recept adta egyébként az inspirációt a leveshez is.

Azt hiszem, akár minden nap tudnék enni ebből a frissítő salátából, mert annyira tökéletes a sós-édes ízek párosítása.

Talán elsőre tényleg bizarrnak tűnhet az ízkombináció, de a végeredmény magáért beszél.

Hozzávalók (2 személyre):

  • 50 dkg görögdinnye
  • 2 nagyobb szem paradicsom
  • 10 dkg feta sajt
  • 1 fej lilahagyma
  • 1 citrom leve
  • 1 ek. olívaolaj
  • só, bors
  • mentalevél

IMG_6943 (2)

 

Elkészítés:

A citrom levét egy kisebb tálba csavarjuk. A lilahagymát megtisztítjuk, félbe vágjuk, vékony szeletekre vágjuk, majd a citromléhez adjuk addig, amíg a többi hozzávalót elő nem készítjük.

A görögdinnyét kimagozzuk, felkockázzuk. A paradicsomot a görögdinnyével azonos méretűre aprítjuk. A feta sajtot nagyobb darabokra törjük.

Az egészet egy tálba tesszük a lilahagymával együtt. Sózzuk, borsozzuk, meglocsoljuk olívaolajjal, és óvatosan összeforgatjuk.

Tálaláskor néhány mentalevelet tépünk a salátára.

Ha tetszett a bejegyzés kövess Facebookon, illetve Instagramon is!

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!