Ízből tíz

Füstölt makréla pástétom

IMG_8250 (2)

A füstölt halak közül a makréla az egyik kedvencem.  Igen gyakran főzök belőle kedgeree-t (kedzsöri), ami tulajdonképpen egy curry-vel fűszerezett rizs petrezselyemmel és főtt tojással.  

Viszont most szerettem volna valami olyat készíteni, amit eddig még nem próbáltam, így esett a választásom a pástétomra.  Biztos vagyok benne, hogy visszatérő vendég lesz az asztalunkon, mivel nagyon finom, kiadós és ha nincs is sok időnk a főzésre, ez a recept akkor is bevethető.

Az ünnepi asztalon, mint előétel is kiválóan megállja a helyét. 

Hozzávalók:

  • 25 dkg füstölt makréla (pisztránggal,lazaccal is helyettesíthető)
  • 15 dkg krémsajt
  • 1 fej sonkahagyma
  • Fél citrom leve
  • 1 citrom reszelt héja
  • 2 tk. dijoni mustár
  • 3 ek. petrezselyem vagy kapor

Tálaláshoz:

  • pirítós
  • pirított hagymakarika

IMG_8258 (2) IMG_8266 (2)

Elkészítés:

A citrom levét egy kis tálkába facsarjuk. A sonkahagymát apró kockákra vágjuk, és a citromléhez adjuk.

A petrezselymet felaprítjuk. A krémsajtot kikeverjük a citrom reszelt héjával, a mustárral és a petrezselyemmel.

A makréla bőrét és a szálkákat eltávolítjuk. A hal húsát feldaraboljuk, majd a krémsajtos keverékhez adjuk a hagymával és a citromlével együtt.

Az egészet alaposan összekeverjük. Ha szükséges sózzuk.

Pirítósra kenve tálaljuk. A tetejét megszórhatjuk pirított hagymakarikával.

Ha tetszett a bejegyzés kövess Facebookon, illetve Instagramon is!

IMG_8257 (2)

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

A Google és Facebook belépéssel automatikusan elfogadod felhasználási feltételeinket.

VAGY


| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!