A füstölt halak közül a makréla az egyik kedvencem. Igen gyakran főzök belőle kedgeree-t (kedzsöri), ami tulajdonképpen egy curry-vel fűszerezett rizs petrezselyemmel és főtt tojással.
Viszont most szerettem volna valami olyat készíteni, amit eddig még nem próbáltam, így esett a választásom a pástétomra. Biztos vagyok benne, hogy visszatérő vendég lesz az asztalunkon, mivel nagyon finom, kiadós és ha nincs is sok időnk a főzésre, ez a recept akkor is bevethető.
Az ünnepi asztalon, mint előétel is kiválóan megállja a helyét.
Hozzávalók:
- 25 dkg füstölt makréla (pisztránggal,lazaccal is helyettesíthető)
- 15 dkg krémsajt
- 1 fej sonkahagyma
- Fél citrom leve
- 1 citrom reszelt héja
- 2 tk. dijoni mustár
- 3 ek. petrezselyem vagy kapor
Tálaláshoz:
- pirítós
- pirított hagymakarika
Elkészítés:
A citrom levét egy kis tálkába facsarjuk. A sonkahagymát apró kockákra vágjuk, és a citromléhez adjuk.
A petrezselymet felaprítjuk. A krémsajtot kikeverjük a citrom reszelt héjával, a mustárral és a petrezselyemmel.
A makréla bőrét és a szálkákat eltávolítjuk. A hal húsát feldaraboljuk, majd a krémsajtos keverékhez adjuk a hagymával és a citromlével együtt.
Az egészet alaposan összekeverjük. Ha szükséges sózzuk.
Pirítósra kenve tálaljuk. A tetejét megszórhatjuk pirított hagymakarikával.
Ha tetszett a bejegyzés kövess Facebookon, illetve Instagramon is!
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: