Már említettem, hogy imádjuk a tésztaételeket, így elég gyakran kerül nálunk asztalra valamilyen formában.
A mostani recept igazán nyári. A sok citrom és petrezselyem teszi rendkívül üdévé és frissé.
Nagyon szeretem ha az ételekben különböző textúrák találkoznak, így került ebbe a pastába is a pirított törökmogyoró és a grillezet cukkini, ami egy plusz roppanósságot eredményez. A különböző szószok, mártások sűrítésére előszeretettel használom a mascarponét, ami krémes és gazdag állagot kölcsönöz mindennek.
Hozzávalók (4 személyre):
- 50 dkg fusilli
- 70 dkg cukkini (50 dkg a szószhoz, 20 dkg a grillezett cukkinihez)
- 4 ek. mascarpone
- 2 gerezd fokhagyma
- 3 ek reszelt parmezán
- 1 citrom reszelt héja
- 1 csokor petrezselyem
- 10 dkg törökmogyoró vagy mandula
- olívaolaj
- só,bors
Elkészítés:
A cukkiniket megmossuk, hosszában kettévágjuk, és 1-1,5 cm-es darabokra vágjuk.
A grillezett cukkinihez egy serpenyőben néhány evőkanál olívaolajon 20 dkg cukkinit néhány perc alatt aranybarnára pirítunk. Tányérra szedjük.
A serpenyőbe öntünk még egy kis olívaolajat. Ezen megfuttatjuk az előzőleg lereszelt fokhagymákat, majd a maradék 50 dkg cukkinit hozzáadjuk. Felöntjük egy kis vízzel, és a cukkinit puhára pároljuk. Mikor megpuhult hozzáadjuk a mascarponét, és az egészet botmixerrel pürésítjük. Végül a reszelt parmezánt is belekeverjük. Sózzuk,borsozzuk.
Közben a tésztát lobogó, sós vízben harapható állagúra főzzük. A tészta főzőlevéből körülbelül 5 evőkanállal (lehet több is, ha a szósz nagyon sűrű) a cukkinis szószoz adunk, majd leszűrjük a fusillit, és a szószhoz keverjük.
A petrezselymet felaprítjuk, a felét a tésztához adjuk a citrom reszelt héjával együtt.
A törökmogyorót száraz, forró serpenyőben megpirítjuk, a héját eltávolítjuk és feldaraboljuk.
Tálaláskor a tésztára helyezzük a grillezett cukkini szeleteket, megszórjuk a mogyoróval és az aprított petrezselyemmel.
Ha tetszett a bejegyzés kövess Facebookon, illetve Instagramon is!
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: