Ízből tíz

Levendulás sárgabarack krémleves

IMG_5544 (2)A sárgabarack-levendula ízpáros nagy kedvencem, így nem volt kérdés, hogy ezt a sárgabarackból készült krémlevest is ezzel a fűszerrel teszem kicsit izgalmasabbá.

Tudom-tudom, sokan ódzkodnak a levendula használatától a különböző desszertekben, és úgy egyébként bármilyen ételben, mert nem tartják helyénvalónak ezeket keverni, de véleményem szerint, ha valaki megfelelően használja ezt a kissé parfümös hatású fűszernövényt, a végeredmény egy igazán harmonikus fogás lesz.

Egy próbát szerintem mindenképpen megér!

 

 

 

 

 

Hozzávalók a leveshez (4 adag):

  • 1 kg sárgabarack (kimagozva)
  • 5-6 ek. cukor (ízlés szerint, nekem a barackok kicsit savanyúak voltak ezért tettem bele ennyit)
  • 6 dl víz
  • 2 dl tejszín
  • 1 tk. szárított levendulavirág

 

Hozzávalók a vaníliás joghurthoz:

  • 15 dkg joghurt
  • 1 csomag vaníliás cukor (még jobb,ha házit használunk)

 

IMG_5552 (2)h

Elkészítés:

A sárgabarackot a cukorral, a levendulával és a vízzel együtt egy lábasba tesszük. Addig főzzük, amíg a sárgabarack kissé megpuhul. Botmixerrel pürésítjük, végül a tejszínt is hozzáadjuk.

A joghurtot kikeverjük a vaníliás cukorral, és a lehűtött levesre kanalazzuk fogyasztáskor.

Ha tetszett a bejegyzés kövess Facebookon, illetve Instagramon is!

 

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!