Személy szerint nem tudnék megnevezni kedvencet, de ha javasolhatok egyet, amit feltétlenül ki kell próbálnotok, az ez, a sárgadinnyés verzió, mert valami eszméletlen finom. (Persze csak ha szeretitek a sárgadinnyét. )
A receptre egyébként tavaly nyáron bukkantam Segal Viktor: Ízek és formák című zseniális könyvében. Az olvasása közben már a számban éreztem a mennyei leves ízét. A recept tökéletességét számomra más sem bizonyítja jobban, minthogy a tavalyi nyár folyamán hetente egyszer biztos hogy elkészítettem, és az edei nyáron sem először debütált már.
Ami fontos, hogy tényleg jéghidegen tálaljuk, így adja ki legjobban az ízeket.
Egyébként a kókusztej, a cukor és a gyömbér mennyiségén ízlés szerint lehet változtatni, de nekem ezekkel az arányokkal működik a legjobban.
Hozzávalók (4 adag):
Elkészítés:
A vizet és a cukrot egy lábasba tesszük, addig melegítjük, amíg a cukor el nem olvad a vízben.
A sárgadinnyét feldaraboljuk, és egy nagyobb tálba tesszük. Ráöntjük az elkészített szirupot, hozzáadjuk a reszelt gyömbért, a lime levét és a héját, a mentaleveleket, végül a kókusztejet. Az egészet botmixerrel pürésítjük. Hidegre hűtve tálaljuk.
Ha tetszett a bejegyzés kövess Facebookon, illetve Instagramon is!