Ízből tíz

Gyömbéres-mentás sárgadinnyeleves kókusztejjel

IMG_5176 (2)Egész hétre kánikula várható, úgyhogy a következő bejegyzésekben 3 hideg gyümölcsleves receptet olvashattok, jól fog esni egy kis jéghideg nedű mindenkinek.

Személy szerint nem tudnék megnevezni kedvencet, de ha javasolhatok egyet, amit feltétlenül ki kell próbálnotok, az ez, a sárgadinnyés verzió, mert valami eszméletlen finom. (Persze csak ha szeretitek a sárgadinnyét. )

A receptre egyébként tavaly nyáron bukkantam Segal Viktor: Ízek és formák című zseniális könyvében. Az olvasása közben már a számban éreztem a mennyei leves ízét. A recept tökéletességét számomra más sem bizonyítja jobban, minthogy a tavalyi nyár folyamán hetente egyszer biztos hogy elkészítettem, és az edei nyáron sem először debütált már.

Ami fontos, hogy tényleg jéghidegen tálaljuk, így adja ki legjobban az ízeket.

Egyébként a kókusztej, a cukor és a gyömbér mennyiségén ízlés szerint lehet változtatni, de nekem ezekkel az arányokkal működik a legjobban.

 

Hozzávalók (4 adag):

  • 2 dl víz
  • 4 dkg cukor
  • 2 dkg gyömbér
  • 1,2 kg sárgadinnye (meghámozva, kimagozva)
  • 1 dl kókusztej
  • fél lime leve és reszelt héja
  • 15 mentalevél

 

Gyömbéres-mentás sárgadinnyeleves

Elkészítés:

A vizet és a cukrot egy lábasba tesszük, addig melegítjük, amíg a cukor el nem olvad a vízben.

A sárgadinnyét feldaraboljuk, és egy nagyobb tálba tesszük. Ráöntjük az elkészített szirupot, hozzáadjuk a reszelt gyömbért, a lime levét és a héját, a mentaleveleket, végül a kókusztejet. Az egészet botmixerrel pürésítjük. Hidegre hűtve tálaljuk.

Ha tetszett a bejegyzés kövess Facebookon, illetve Instagramon is!

 

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

A Google és Facebook belépéssel automatikusan elfogadod felhasználási feltételeinket.

VAGY


| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!