Ezt a receptet még néhány héttel ezelőtt készítettem a Nők Lapja Café Gasztro rovata számára, de olyan jó lenne, ha ma is ezt tudnám kortyolgatni ebben a hőségben…
Most jut eszembe, hogy van is néhány barack a hűtőben, az erkélyen meg sok bazsalikom, úgyhogy szerintem újból elkészítem. 🙂
Hozzávalók a leveshez (4 adag):
Hozzávalók a vaníliás joghurthoz:
Elkészítés:
Az őszibarackot a vízzel, a citromlével és a bazsalikomlevelekkel együtt egy lábasba tesszük. Néhány percig főzzük. A tűzről levéve botmixerrel pürésítjük, a mézzel édesítjük, végül a joghurtot is belekeverjük.
A joghurtot a vaníliás cukorral kikeverjük, és a behűtött levesre kanalazzuk.
Ha tetszett a bejegyzés kövess Facebookon, illetve Instagramon is!