Ízből tíz

Bazsalikomos őszibarackleves

IMG_5606 (2)Egy újabb hideg gyümölcsleves, amit a zöldfűszer, jelen esetben a bazsalikom tesz igazán izgalmassá, frissítővé.

Ezt a receptet még néhány héttel ezelőtt készítettem a Nők Lapja Café Gasztro rovata számára, de olyan jó lenne, ha ma is ezt tudnám kortyolgatni ebben a hőségben…

Most jut eszembe, hogy van is néhány barack a hűtőben, az erkélyen meg sok bazsalikom, úgyhogy szerintem újból elkészítem. 🙂

 

 

 

 

 

 

 

Hozzávalók a leveshez (4 adag):

  • 1 kg őszibarack
  • 6 dl víz
  • 4-5 ek. méz (ízlés szerint)
  • fél citrom leve
  • 2 dl görög joghurt
  • 20-25 bazsalikomlevél

 

Hozzávalók a vaníliás joghurthoz:

  • 15 dkg joghurt
  • 1 csomag vaníliás cukor

 

 

IMG_5436 (2)IMG_5429 (2)

 

Elkészítés:

Az őszibarackot a vízzel, a citromlével és a bazsalikomlevelekkel együtt egy lábasba tesszük. Néhány percig főzzük. A tűzről levéve botmixerrel pürésítjük, a mézzel édesítjük, végül a joghurtot is belekeverjük.

A joghurtot a vaníliás cukorral kikeverjük, és a behűtött levesre kanalazzuk.

Ha tetszett a bejegyzés kövess Facebookon, illetve Instagramon is!

 

Bazsalikomos őszibarackleves

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

A Google és Facebook belépéssel automatikusan elfogadod felhasználási feltételeinket.

VAGY


| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!