Egy újabb hideg gyümölcsleves, amit a zöldfűszer, jelen esetben a bazsalikom tesz igazán izgalmassá, frissítővé.
Ezt a receptet még néhány héttel ezelőtt készítettem a Nők Lapja Café Gasztro rovata számára, de olyan jó lenne, ha ma is ezt tudnám kortyolgatni ebben a hőségben…
Most jut eszembe, hogy van is néhány barack a hűtőben, az erkélyen meg sok bazsalikom, úgyhogy szerintem újból elkészítem. 🙂
Hozzávalók a leveshez (4 adag):
- 1 kg őszibarack
- 6 dl víz
- 4-5 ek. méz (ízlés szerint)
- fél citrom leve
- 2 dl görög joghurt
- 20-25 bazsalikomlevél
Hozzávalók a vaníliás joghurthoz:
- 15 dkg joghurt
- 1 csomag vaníliás cukor
Elkészítés:
Az őszibarackot a vízzel, a citromlével és a bazsalikomlevelekkel együtt egy lábasba tesszük. Néhány percig főzzük. A tűzről levéve botmixerrel pürésítjük, a mézzel édesítjük, végül a joghurtot is belekeverjük.
A joghurtot a vaníliás cukorral kikeverjük, és a behűtött levesre kanalazzuk.
Ha tetszett a bejegyzés kövess Facebookon, illetve Instagramon is!
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: