Rózsavizes-fehércsokoládés panna cotta málnával

Azt hiszem talán nincs is hálásabb desszert a panna cottánál, hiszen minimális idő alatt összedobható, és még ennél is gyorsabban párolog el az asztalról.

Van egy jól bevált receptem, amibe tejfölt is szoktam tenni, és ennek köszönhetően ez a légies desszert még könnyedebbé válik. Ezt a receptet is hamarosan publikálom.

De most valami másra vágytam, gyönyörű friss málnákat kaptam a piacon, és eszembe jutott Pierre Hermé francia cukrászmester egyik klasszikus ízkombinációja, az Ispahan, ami a málna-licsi-rózsavíz trióból alakult ki. Lekvárt már készítettem ezekből a hozzávalókból télen, de mivel most nincs licsiszezon, így ezt kihagytam.

A panna cottát rózsavízzel ízesítettem, édesítés gyanánt pedig fehércsokoládét használtam, a fanyar, friss málnaszemek pedig megkoronázták ezt a kissé parfümös ízvilágot.

Hozzávalók:

Elkészítés:

A tejszínt a tejjel együtt egy lábasba öntjük, alacsony lángon forráspontig melegítjük. A tűzről levéve belekeverjük a felaprított fehércsokoládét, a csipet sót és a rózsavizet.

A zselatinlapokat hideg vízbe áztatjuk, hogy felpuhuljanak. A vizet alaposan kinyomkodjuk a lapokból, és a még meleg tejszínes-tejes keverékhez adjuk, jól elkavarjuk. Kisebb tálkákba öntjük, és legalább 4 órára a hűtőbe tesszük.

Hidegen, friss málnával tálaljuk.

Ha tetszett a bejegyzés kövess Facebookon, illetve Instagramon is!

Címkék: , , , ,
Tovább a blogra »