Ízből tíz

Rózsavizes-fehércsokoládés panna cotta málnával

IMG_6493 (2)Azt hiszem talán nincs is hálásabb desszert a panna cottánál, hiszen minimális idő alatt összedobható, és még ennél is gyorsabban párolog el az asztalról.

Van egy jól bevált receptem, amibe tejfölt is szoktam tenni, és ennek köszönhetően ez a légies desszert még könnyedebbé válik. Ezt a receptet is hamarosan publikálom.

De most valami másra vágytam, gyönyörű friss málnákat kaptam a piacon, és eszembe jutott Pierre Hermé francia cukrászmester egyik klasszikus ízkombinációja, az Ispahan, ami a málna-licsi-rózsavíz trióból alakult ki. Lekvárt már készítettem ezekből a hozzávalókból télen, de mivel most nincs licsiszezon, így ezt kihagytam.

A panna cottát rózsavízzel ízesítettem, édesítés gyanánt pedig fehércsokoládét használtam, a fanyar, friss málnaszemek pedig megkoronázták ezt a kissé parfümös ízvilágot.

 

 

Hozzávalók:

  • 4 dl habtejszín
  • 2 dl teljes tej
  • 10 dkg fehércsokoládé
  • 1,5 tk. rózsavíz
  • 4 zselatinlap
  • csipet só
  • 30 dkg friss málna

 

IMG_6430 (2)IMG_6505 (2)

 

Elkészítés:

A tejszínt a tejjel együtt egy lábasba öntjük, alacsony lángon forráspontig melegítjük. A tűzről levéve belekeverjük a felaprított fehércsokoládét, a csipet sót és a rózsavizet.

A zselatinlapokat hideg vízbe áztatjuk, hogy felpuhuljanak. A vizet alaposan kinyomkodjuk a lapokból, és a még meleg tejszínes-tejes keverékhez adjuk, jól elkavarjuk. Kisebb tálkákba öntjük, és legalább 4 órára a hűtőbe tesszük.

Hidegen, friss málnával tálaljuk.

Ha tetszett a bejegyzés kövess Facebookon, illetve Instagramon is!

 

IMG_6399 (2)IMG_6460 (2)

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!