Málnás pite mézes-joghurtos mascarponekrémmel

Az elmúlt hét igazán mozgalmasra sikeredett a költözés miatt, és mindeközben még egy orvossá avatást is megéltünk, szóval már hivatalosan is fogorvos vagyok.

Nem igazán volt időm sütni-főzni, pláne nem fotózni. Még nem sikerült  100%-osan berendezkednünk az új lakásba, úgyhogy néhány napig még nem nagyon fogok a konyhában tevékenykedni, de utána maximálisan be fogom pótolni, mert már borzasztóan hiányzik, és nagyon sok receptötletem van, amit feltétlenül meg akarok valósítani.

Ezt a receptet a szükség szülte, mivel kicsit túlvásároltam magam a piacon gyümölcsből. Annyira gyönyörű volt minden, hogy nem tudtam ellenállni. Idő hiányában a fagyasztóban lévő pitetésztát használtam, ami épp kapóra jött. A tésztát én most sütés után fagyasztottam le, de nyersen is betehetjük a fagyasztóba.

A nagy kánikulában nem szerettem volna a tűzhely felett pepecselni valami főzött krémmel, így maradtam a jól bevált joghurtos mascarponekrémnél, amit egy kis mézzel édesítettem. A végeredmény egy igazán frissítő és hűsítő desszert lett.

Hozzávalók a tésztához (24 cm-es piteformához):

Hozzávalók a krémhez:

Tetejére:

Elkészítés:

A tésztához a lisztet elkeverjük a porcukorral és a csipet sóval. A vajat felkockázzuk, és a lisztes keverékhez adjuk. Az ujjunkkal összemorzsoljuk, végül hozzáadjuk a tojássárgákat. Egynemű tésztává gyúrjuk. Fóliába csomagolva fél órára a hűtőbe tesszük. Ha letelt a fél óra kivesszük, kinyújtjuk, kibéleljük a piteformát, majd további fél órát pihentetjük a hűtőben.

A sütőt előmelegítjük 180°C-ra.

A hűtőből kivett tésztát villával megszurkáljuk, betesszük a sütőbe, és 20-25 perc alatt készre sütjük. A tésztakosarat hagyjuk teljesen kihűlni.

A krémhez a mascarponét krémesre keverjük a joghurttal, a mézzel és a vaníliarúd kikapart magjaival. A pitét megtöltjük a krémmel, és 1 órára a hűtőbe tesszük.

Tálaláskor a pitét málnával és  mentalevelekkel díszítjük.

Ha tetszett a bejegyzés kövess Facebookon, illetve Instagramon is!

Címkék: , , , ,
Tovább a blogra »