Az egyik legjobb dolog, ami a paprikával történhet, ha forró sütőben megsütjük, vagy ami még ezt is túlszárnyalja, ha mindezt faszén felett tesszük meg. Az illat, ami a sütőből kiáradva belengi a lakást igazán csodálatos. A paprikának ez a változata rendkívül sokoldalúan felhasználható. Szendvicseket dobhatunk fel vele, salátaként feta sajttal is megállja a helyét, vagy akár krémlevest is csinálhatunk belőle, és persze krémként elkészítve egyszerű pirítósra kenve is zseniális. Daninak (a testvérem) is van egy nagyszerű sült paprikás risotto receptje, már alig várom, hogy elkészítsem, és publikáljam itt a blogon.
Nálunk a nyáron tuti nagy sláger lesz a sült paprika, úgyhogy biztos fogok még hozni sok receptet.
Ez a tészta már nem először készült el nálunk, nagyon szeretjük. Mi amúgy is nagy tésztarajongók vagyunk, így hetente egyszer biztos, hogy tészta a vacsora nálunk.
Hozzávalók:
Elkészítés:
A paprikákat sütőpapírral, vagy alufóliával bélelt tepsin 200°C-ra előmelegített sütőben feketedésig sütjük, közben egyszer megfordítjuk a paprikákat, hogy mindkét oldal hólyagosra, feketére piruljon. Sütőből kivéve hagyjuk kihűlni. A kihűlt, összeesett paprikákat kicsumázzuk, és lehámozzuk a megfeketedett héjukat. A paprikákat egy tálba tesszük két gerezd fokhagymával együtt, botmixerrel pürésítjük.
Közben a csirkemelleket vékony szeletekre vágjuk, sózzuk, borsozzuk, és forró serpenyőben néhány perc alatt megsütjük. A serpenyőből kivéve tányérra tesszük, kisebb darabokra vágjuk.
A mascarponét a tejszínnel és a sült paprikakrémmel egy serpenyőben összemelegítjük, sózzuk, borsozzuk.
A tésztát al dente állagúra főzzük.
A sült paprikás mártáshoz a tészta főzőlevéből adunk néhány evőkanállal, majd a kész tésztával összeforgatjuk. Végül az aprított csirkemellet, és a felvágott petrezselymet is hozzáadjuk.
Tálaláskor megszórjuk friss petrezselyemmel, esetleg reszelt parmezánnal.
Ha tetszett a bejegyzés kövess Facebookon, illetve Instagramon is!