Ízből tíz

Nutellás brownie

Krémes, puha, nagyon csokis brownie, tetején elképesztően bársonyos, lágy, tonkababos Nutella ganache-sal.

Ha hozzám hasonlóan szeretitek a sós-édes ízek párosítását, akkor bátran szórjatok a torta tetejére sópelyhet, szuperül kiemeli az ízeket, és egyben össze is hozza azokat. 

Hozzávalók (18 cm-es tortaformához):

A brownie-hoz:

  • 120 g étcsokoládé (70%-os)
  • 60 g vaj
  •  2 tojás
  • 100 g kristálycukor
  • 30 g finomliszt
  • 10 g kakaópor
  • nagy csipet só
  • 100 g Nutella

A Nutella ganache-hoz:

  • 100 g Nutella
  • 100 g tejcsokoládé ( én a Lidl-ben kapható Bellarom-Rich chocolate-ot használtam, ennek magasabb a kakótartalma, mint egy átlagos tejcsokinak)
  • 100 ml habtejszín
  • ízlés szerint reszelt tonkabab
  • sópehely, a díszítéshez

Recept: innen

Elkészítés:

  1. A sütőt 175°C-ra előmelegítjük.
  2. A brownie-hoz a csokoládét a vajjal egy hőálló tálba tesszük, majd vízgőz felett összeolvasztjuk. 
  3. A tojásokat egy tálba ütjük, hozzáadjuk a sót és a cukrot. Kézi habverővel enyhén felverjük, majd a kihűlt olvasztott csokis-vajas keverékhez adjuk. Végül a lisztet és a kakaóport is beleszitáljuk. Az egészet homogén állagú masszává keverjük. 
  4. A tortaforma alját sütőpapírral kibéleljük, és a brownie alap felét beleöntjük. Ezután a nutellát teáskanállal egyenletesen a brownie alapra “csepegtetejük”, majd a maradék tésztát rákanalazzuk.
  5. Az előmelegített sütőben 20-25 perc alatt készre sütjük.
  6. A ganache-hoz a Nutellát a csokoládéval vízgőz felett megolvasztjuk. A tejszínt egy kis lábasban forráspontig melegítjük, hozzáreszeljük az ízlés szerinti tonkababot, majd az olvasztott Nutellás-csokis keverékhez adjuk. Addig keverjük, amíg szép fényes, homogén állaga nem lesz.
  7. Hagyjuk szobahőmérsékletűre hűlni, majd a hűtőbe tesszük néhány órára, amíg kissé megszilárdul.
  8. Tálaláskor a brownie-t megkenjük a kihűlt ganache-sal, és megszórjuk sópehellyel.

Ha tetszett a bejegyzés kövess Facebookon, illetve Instagramon is!

 

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!