Ízből tíz

Villámgyors medvehagymás “pogácsa”

Ez a “pogácsa” több okból is zseniális. Egyrészt, mivel nincs benne élesztő, villámgyorsan elkészül. Nagyjából 10 perc alatt összeállítható, és körülbelül ugyanennyi idő alatt már meg is sül, így ha gyorsan valami laktatóra vágyunk, akkor itt a tuti recept. Másrészt, szuper kis alapként szolgál más ízesítésű pogácsákhoz. Én már sütöttem újhagymás variációt, illetve több cukorral és kevesebb sóval édes pogácsát is, amit a végén vajjal és lekvárral megkenve ettünk. Mindekettő isteni volt. 

 

Hozzávalók (9 nagyobb méretű “pogácsához”):

  • 250 g finomliszt
  • 1 teáskanál só
  • 2 teáskanál cukor
  • 10 g sütőpor
  • 60 g vaj felkockázva
  • 100 g reszelt cheddar sajt(trapista is jó)
  • 170 ml habtejszín
  • 1 csokor medvehagyma
  • 1 tojás a pogácsák kenéséhez

Elkészítés:

  1. A sütőt 210°C-ra előmelegítjük.
  2. Egy tálban összekeverjük a lisztet, a sütőport, a sót és a cukrot. A kockára vágott vajat hozzáadjuk, elmorzsoljuk. 
  3. Végül a reszelt sajtot, a felaprított medvehagymát és a tejszínt is belekeverjük. Kezünkkel összedolgozzuk. Csak addig gyúrjuk, amíg össze nem áll, nem kell túldolgozni.
  4. A tésztát lisztezett nyújtódeszkán ujjnyi vastagságúra nyújtjuk, majd egy pogácsaszaggatóval 9 pogácsát szúrunk ki.
  5. A pogácsákat sütőpapírral bélelt tepsire helyezzük, megkenjük a felvert tojással.
  6. Az előmelegített sütőben körülbelül 13-15 perc alatt készre sütjük.

Ha tetszett a bejegyzés kövess Facebookon, illetve Instagramon is!

 

 

Kommentek

Hozzászólás jelenleg nem lehetséges.

Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!