Ha vendégeket várunk, vagy ha családunkat szeretnénk lenyűgözni egy kis délutáni nassolnivalóval, egy biztos, ezzel a keksszel sosem lehet mellényúlni.
Habár legtöbbünknek van egy jól bevált csokis keksz receptje, íme az én változatom, amelyet a dió és a kávé zamata tesz igazán különlegessé.
Hozzávalók (körülbelül 15 darabhoz):
- 115 g szobahőmérsékletű vaj
- 100 g kristálycukor
- 70 g nyers nádcukor
- 1 tojás
- 220 g finomliszt
- 40 g rizsliszt
- fél teáskanál sütőpor
- 1 teáskanál instant kávépor
- 100 g étcsokoládé (70%-os), darabolva
- 50 g dió, durvára vágva
- nagy csipet só
Eredeti recept: Allrecipes.com-ról
Elkészítés:
- A sütőt 175°C-ra előmelegítjük.
- A puha vajat a kristálycukorral, a nyers nádcukorral és az instant kávéval habosra keverjük. Hozzáütjük a tojást, ezzel is összekeverjük. Hozzáadjuk a finomlisztet, a rizslisztet, a sütőport, a sót, a diót és a csokoládét, egynemű masszává dolgozzuk.
- A masszánkból diónyi nagyságú gombócokat formálunk, és sütőpapírral bélelt tepsire helyezzük őket, majd kissé lelapítjuk a gombócokat.
- Nagyjából 10 perc alatt készre sütjük a kekszeket. Rácsra téve hagyjuk kihűlni.
Ha tetszett a bejegyzés kövess Facebookon, illetve Instagramon is!
Kommentek