Ízből tíz

Sült citrompuding, az igazi tavaszváró desszert

 

Hát ez isteni! Aki úgy rajong a citromos sütikért, mint mi TG-vel, ez kötelező darab! Nekünk annyira bejött, hogy egy héten belül háromszor is elkészítettem. Üde, könnyű, igazi tavaszváró desszert, ami csak úgy eteti magát. 

 

Hozzávalók (5 kis piteformához):

  • 50 g vaj
  • 120 g kristálycukor (ha édesebbre szeretnénk 150-200 g)
  • 2 citrom reszelt héja
  • 100 ml frissen facsart citromlé
  • 3 tojás, szétválasztva
  • 50 g finomliszt
  • 250 ml teljes tej
  • csipet só

Recept- Olive Magazine

Elkészítés:

  1. A sütőt 180°C-ra előmelegítjük.
  2. A vajat a cukorral habosra keverjük (elektromos habverőver nagyjából 3-4 percig tart), hozzáadjuk a reszelt citromhéjat, a citromlevet, a csipet sót, a tojássárgákat, a lisztet és a tejet. Egynemű tésztává dolgozzuk.
  3. Egy másik tálban kemény habbá verjük a fehérjét, majd óvatosan, több részletben a citromos alaphoz keverjük.
  4. A kész masszát kivajazott formákba öntjük. Egy nagy tepsibe annyi forró vizet öntünk, hogy a formák feléig, harmadáig érjen.
  5. Az előmelegített sütőben a pudingot 20-30 perc alatt készre sütjük. Akkor jó, ha a teteje megszilárdult, de a közepe még kissé remegős. Az én formáim 2,5 cm magasak voltak, ha magasabb sütőformával dolgozunk a sütési idő nőhet, figyeljük mikor éri el a kívánt állagot.
  6. Langyosan vagy hidegen tálaljuk. Szerintem hidegen a legfinomabb.

Ha tetszett a bejegyzés kövess Facebookon, illetve Instagramon is!

Címkék: , ,

Kommentek

(A komment nem tartalmazhat linket)
  1. Szia! Természetesen nagyobb formában is el tudod készíteni, akár jénaiban, akár kerámia sütőformában, a lényeg, hogy ne kapcsos aljú legyen, mert abból kifolyhat a puding. Ha nagyobb adagban készíted, vagy nagyobb formában, akkor a sütési idő is arányosan nőni fog. 40-45 perc is lehet, de érdemes fél óra után rápillantani. Akkor jó a puding, ha a teteje már szilárd, de a közepe, alja még kissé remegős, krémes. Jó sütögetést! 🙂

  2. Capitain Richard says:

    Sziasztok! Ha nincsenek ilyen formáim egy nagy adagban is el lehet készíteni? üdv


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!