Ízből tíz

Teljes kiőrlésű áfonyás palacsinta mézzel

IMG_7472 (2)Hétvégente, a ráérős reggeleken előszeretettel sütök kelt tésztát reggelire, de a hétköznapokon én is inkább a gyors recepteket preferálom. Általában zabkását vagy smoothie-t szoktunk enni, de palacsinta is gyakran kerül az asztalunkra. A palacsinták tésztáját előző este szoktam bekeverni, reggel pedig már csak ki kell sütni őket, így elég sok időt tudok spórolni. A recept egyébként bármilyen szezonális gyümölccsel működik, sőt gyümölcs nélkül is tökéletes.

IMG_7478 (2) IMG_7510 (2)

IMG_7500 (2)

Hozzávalók (20-30 minipalacsintához):

  • 250 g teljes kiőrlésű liszt
  • 2 púpos teáskanál sütőpor
  • nagy csipet só
  • 2 púpos teáskanál őrölt fahéj (opcionális)
  • 30 g méz
  • 2 nagy méretű tojás
  • körülbelül 270 ml tej
  • 50 g olvasztott vaj
  • 200 g áfonya
  • zsiradék a sütéshez
  • méz, joghurt a tálaláshoz

Receptötlet: River Cottage minden napra

IMG_7489 (2)

Elkészítés:

  1. A lisztet, sütőport, fahéjat, sót egy nagy tálba kimérjük, összekeverjük.
  2. Hozzáadjuk a tojásokat, az olvasztott vajat, a mézet, kezdjük habverővel keverni, majd fokozatosan csorgassuk hozzá a tejet. Annyi tejet adjunk hozzá, hogy egy sűrűbb, de krémesen folyosós masszát kapjunk. Nekem egy picivel több tej kellett bele.
  3. Ezután óvatosan keverjük el benne az áfonyát.
  4. Melegítsük fel a palacsintasütőnket, kenjük meg vékonyan zsiradékkal, majd süssük ki a palacsintákat.
  5. Tálaláskor locsoljuk meg mézzel, kínáljunk hozzá joghurtot.

Ha tetszett a bejegyzés kövess Facebookon, illetve Instagramon is!

A fantasztikus fotóháttereket köszönöm a fotóhátterek.hu-nak!

 

Címkék:

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!