Nálam a május egyik alapzöldsége a spárga! Szinte nem telik el úgy bevásárlás, hogy ne vennék egy-két köteggel.
Ebben a receptben a kolbász – spárga párosítás kissé szokatlannak tűnhet, de a kolbász zsírosságát a spárga friss, zsenge íze nagyon jól kiegészíti. Kétségkívül nem a legdiétásabb recept, sőt egyáltalán nem az , de ehhez a szeszélyes időjáráshoz szerintem remekül passzol.
Elkészíteni a spárgák megtisztításával együtt nem több, mint 20 perc, úgyhogy akár fáradtan, munkából hazaérve is gyorsan összedobhatjuk vacsorára. Én is így tettem. 🙂
Hozzávalók:
- 500 g zsenge zöld spárga (tisztítatlan súly)
- 200 g chorizo vagy más félszáraz kolbász
- 300 g tészta (nálam most penne)
- 1 evőkanál olívaolaj
- só, frissen őrölt bors
- facsarásnyi citromlé
- 1 nagy csokor petrezselyem, felaprítva
Recept: Hugh Fearnley-Whittingstall – Három jó dolog a tányéron
Elkészítés:
- A spárgát megmossuk, fás végeit eltávolítjuk, majd körülbelül 3 cm-es darabokra vágjuk.
- A kolbász bőrét leszedjük, és a spárgával megegyező hosszúságú, vékony gyufaszálra vágjuk.
- Egy serpenyőben felmelegítjük az olívaolajat, hozzáadjuk a kolbászcsíkokat, és közepes lángon, óvatosan 5 -10 perc alatt megpirítjuk. Akkor jó, ha kissé már ropogósra sül, és szépen szaftot enged.
- A tésztát sós, lobogó vízben harapható, azaz al dente állagúra főzzük. Az utolsó 1-2 percben a spárgákat is hozzáadjuk a tésztához.
- A spárgát és a tésztát leszűrjük (a főzővízből hagyjunk meg 3-4 evőkanálnyi mennyiséget), majd a kolbászhoz adjuk a főzővízzel együtt. Alaposan átforgatjuk, hogy a kolbászból kisült zsír a tészta minden részét befedje. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, facsarásnyi citromlével ízesítjük.
- Tálaláskor megszórjuk a felaprított petrezselyemmel.
Ha tetszett a bejegyzés kövess Facebookon, illetve Instagramon is!
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: