Nagyon szeretjük a klasszikus házi gnocchi-t, ami burgonyából készül, de előszeretettel kísérletezek egyéb változatokkal is. A sütőtökös, és édesburgonyás verziókat már próbáltam (mindkettő elnyerte az ízlésünket) , de már régóta szemeztem a gesztenyés variációval is. Ebben sem kellett csalódnunk, nagyszerű íze van, az enyhén karamellizálódott vaj és a zsálya is szuperül passzol hozzá. Szerintem dióolajjal is fantasztikus lehet, de egy kis szarvasgombával ízesített olívaolajjal sem utolsó.
Hozzávalók (3-4 adag):
- 300 g főtt gesztenye
- 1 tojás
- 150 g finomliszt (nekem ennyi kellett, hogy formázható legyen a massza, de ettől lehet kevesebb és több is)
- só
- 100 g vaj
- 30 darab zsályalevél
Elkészítés:
A puhára főtt gesztenyét krumplinyomón átnyomjuk, sózzuk, hozzáütjük a tojást, majd a lisztet is belekeverjük. Egynemű, formázható masszává gyúrjuk. A tésztát lisztezett deszkán sodorjuk henger alakúra, majd vágjuk 3-4 cm-es szeletekre. Forró, sós vízben főzzük addig, amíg fel nem jönnek a víz tetejére. Szűrjük le, tegyük egy tiszta tányérra.
Közben egy serpenyőben olvasszuk meg a vajat, tegyük bele az előzőleg megmosott, és szárazra törölt zsályaleveleket, majd 2-3 perc alatt pirítsuk ropogósra.
A gnocchit tálaláskor öntözzük meg a vajjal, és szórjuk meg a pirított zsályalevelekkel.
Ha tetszett a bejegyzés kövess Facebookon, illetve Instagramon is
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: