Ízből tíz

Gesztenyés gnocchi ropogós zsályával

IMG_2005 (2)

Nagyon szeretjük a klasszikus házi gnocchi-t, ami burgonyából készül, de előszeretettel kísérletezek egyéb változatokkal is.  A sütőtökös, és édesburgonyás verziókat már próbáltam (mindkettő elnyerte az ízlésünket) , de már régóta szemeztem a gesztenyés variációval is. Ebben sem kellett csalódnunk, nagyszerű íze van, az enyhén karamellizálódott vaj és a zsálya is szuperül passzol hozzá. Szerintem dióolajjal is fantasztikus lehet, de egy kis szarvasgombával ízesített olívaolajjal sem utolsó. 

IMG_1991 (2)

Hozzávalók (3-4 adag):

  • 300 g főtt gesztenye
  • 1 tojás
  • 150 g finomliszt (nekem ennyi kellett, hogy formázható legyen a massza, de ettől lehet kevesebb és több is)
  • 100 g vaj
  • 30 darab zsályalevél

IMG_2004 (2)

Elkészítés:

A puhára főtt gesztenyét krumplinyomón átnyomjuk, sózzuk, hozzáütjük a tojást, majd a lisztet is belekeverjük. Egynemű, formázható masszává gyúrjuk. A tésztát lisztezett deszkán sodorjuk henger alakúra, majd vágjuk 3-4 cm-es szeletekre. Forró, sós vízben főzzük addig, amíg fel nem jönnek a víz tetejére. Szűrjük le, tegyük egy tiszta tányérra.

Közben egy serpenyőben olvasszuk meg a vajat, tegyük bele az előzőleg megmosott, és szárazra törölt zsályaleveleket, majd 2-3 perc alatt pirítsuk ropogósra.

A gnocchit tálaláskor öntözzük meg a vajjal, és szórjuk meg a pirított zsályalevelekkel.

Ha tetszett a bejegyzés kövess Facebookon, illetve Instagramon is

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!