Ízből tíz

Sült brokkolis-fokhagymás tészta pirított mandulával


IMG_1281 (2)

A tésztamániánk továbbra is tart, és nem hagy alább. A hétköznapokon, mikor nincs sok időm, el sem tudok képzelni tökéletesebb vacsorát, mint egy jófajta pasta. Olyan sok változata létezik, hogy egyszerűen nem lehet megunni.

Személy szerint rajongok a sült zöldségekért, és mivel épp egy jó nagy adag sült brokkolit készítettem előző nap. így ezt használtam ehhez a változathoz, ami egyébként annyira szuper lett, hogy egy héten belül már kétszer is elkészítettem. 

IMG_1277 (2)

Hozzávalók:

  • 40 dkg tagliatelle
  • 75 dkg brokkoli
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 5 ek. olívaolaj
  • 3 ek. vaj
  • 10 dkg pirított mandula
  • 10 dkg érett kecskesajt vagy juhsajt
  • Só, frissen őrölt bors

 

Elkészítés:

A sütőt 200°C-ra előmelegítjük.

A brokkolit megmossuk, rózsáira szedjük, és egyenlő darabokra vágjuk. Az előkészített brokkolit sütőpapírral bélelt tepsire tesszük, meglocsoljuk 3 ek. olívaolajjal, sózzuk, borsozzuk, majd az egészet jól összekeverjük. Vágott felükkel lefelé elrendezzük a sütőpapíron. Sütőbe toljuk, és 15-20 perc alatt készre sütjük.

A tésztát lobogó, sós vízben harapható állagúra főzzük.

Közben egy serpenyőben felmelegítjük a 2 ek. olívaolajat a 3 ek. vajjal. A fokhagymákat lereszeljük, és az olaj-vaj keverékén megfuttatjuk. 

A kész tésztát 3 evőkanál főzővízzel és 3 ek. reszelt sajttal együtt a fokhagymás-vajas keverékbe forgatjuk, majd a sült brokkolit is hozzáadjuk.

Tányérra szedjük, megszórjuk a durvára aprított mandulával és ízlés szerint reszelt sajttal.

Ha tetszett a bejegyzés kövess Facebookon, illetve Instagramon is!

IMG_1295 (2)

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!